JOM TERJAH~

Ahad, 10 April 2016

(SERAM) Komik Magis Manis Coklat Ice Shadow - Rino Mizuho





Assalammualaikum,

Komik Magis Manis Coklat ni ada byk siri..

skrg ni mungkin dah ada dekat 10 buah kot..kot lah..

coz lov xikut sangat, bkn xnk tp xdpt nk follow lah..

 dek kebizian.. :P


ni myb yg pertama magis manis coklat - bitter sweet 


ketiga - xdeeee


kelima - xdeeee 

keenam - xdeeee

ketujuh - xdeeee

kelapan yg skrg ni...ice shadow...

jom bca review lov...
 


dlm ice shadow ni ada 7 tajuk..

gambar dlm ni memang lawa2...


ceritanya lebih panjang, lebih banyak watak

apa pn still sama je ngn episod2 sebelum ni


 sory review xpanjang n xde isi..korang boleh klik je tajuk2 yg lain kt link

lov bg tu...sama je kot reviewnya..harganya RM10.00



tat's all...


papai~~~~





(SERAM) Seloka Germang Anak Jepun - Yasue Imai




Assalammualaikum,

Komik ni dalam warna hitam putih

masa lov beli harganya RM7.50


Ermmm macamana nk review ye...erm rasanya macam ni..

ada lagu2 rakyat utk kanak2 di kebanyakan negara

mcm tu jgk di jepun..tapi disebalik lagu rakyat knk2 tu..

rupa2nya ada kisah22 seram yg pernah terjadi

sehingga terhasilnya lagu tersebut..


haaa fhm x? lol


dlm komik ni pelajar2 ni nk cari dari mn or mcmn terhasilnya lagu2 rakyat ni..

mn asal usul lagu tu sehingga mereka terlibat dlm keadaan/suasana

yg menyeramkan..:P


 gambar dlm ni boleh lah...coz dia lebih byk kesan2 sampingan

kira so2 la cmtu.. huhu


dalam ni ada 6 - 7 tajuk cmtu...

kesan seram tu mmg ada, sedih pn ada jgk...

tapi jgn baca time korang dok sorang2 hoke...


bila baca sorang2 tetibe lov rasa mcm ada org kt belakang lov...

adoii seram mak...sedangkan mak sonsorang je time rehat kt dlm stor.. T_T



OK That all



papai~~~~~

(SERAM) Komik Seringai Malam - Nizam Bachok



Assalammualaikum,

Komik seram yang ni adalah dari penulis kita sendiri..

penulis ni adalah pemenang anugerah PeKomik terbaik 2009

& Ilustrator Manual / digital terbaik 2011



haaaa tgok, byk anugerah yang dimenanginya..

so xrugi kalo korang try karya org tempatan plak..diorg pn byk idea yg

hbt2..cita kt dlm negara kita pn kurang hebatnya..

byk weh kisah2 seram...tu blom kisah lov lg..lol


Harga murah giler...mcm xsetanding plak dgn karya ni..

pelik jugak kenapa harga kayra luar lagi mahal dari nak tempatan..ermmm

RM6.50 je.. 


Tajuk komik ni adalah :

Dari Alam Angker, Seringai Malam

haa tu tajuk penuh dia...



tapi tula...karya org kita ni lukisan dia mcm lukisan komik

bujal,,komik2 dlm surat khabar tu...cara lama..xde mcm real langsung..

opsss sori bukan mengutuk..


lov bole terima je apa pn lukisannya jnji cerita menarik

lagipun dah biasa dengan lukisan org2 kita...so xde apa lah..

myb bg bdk2 skrg agk boring sket la..tgok je gambar tros xnak baca..

 xyah jauh..ank lov pn mls nk baca...sabo jela..


dlm ni ada baca cerita..cerita2 seram tempatan...

kdg2 ada yg kita sendiri pernah lalui..

kdg2 hanya bnda2 yang pernah dimomok2 kan oleh org tua2 dahulu


itu pendapat lov sebagai peminat n pbaca buku ni..

myb pndpt korang lain pula..so itu terpulang pd penilaian setiap org..

apa pn cerita yg ingin disampaikan oleh penulis/plukis sampai..



tat's all



papai~~~


(SERAM) Komik Dongeng Seriau - Mizuke Kuze




Assalammualaikum

walaupun watak-watak dalam ni comel belaka

mcm ermm ahh patung2 kertas yang kita pernah main suatu ketika dulu

kalo ada lg lah sekarang ni..comel2 kan..?


tapi, cerita ni boleh dikatakan seram..

ce korang baca tag line dia bwh sekali tu...seram weyh..

"ngeri itu indah''


lov dlu cikgu ajar.. "seni itu indah'' lol
 


komik ni berharga RM10.00

mahal sket kan dari biasa...coz komik ni tebal sikit dari yang biasa tu

memang best, puas baca..



komik ni hitam putih..yup kebanyakan komik seram hitam putih ok..

baru ada feel.. :P


dlm ni ada beberapa tajuk lain...yg lov rasa sume best2..


tgok lagi kt belakang tu dia tulis..

seram tp menawan

cantik namun menggerunkan

lol


best dan memang wajib korang beli komik ni..



tat's all


papai..

(SERAM) Komik Melodi Kucing Hitam - Satoru Takamiya




Assalammualaikum,

hola.. apa khabar pembaca blog lov-note agknye ye.. 

ade ke pembaca? lol ada mungkin lebih kepada peminat komik kan.. 


komik-komik yang lov buat review ni adalah komik2 lama 

dalam simpanan lov..


kalau perasan pada sebelah kanan blog lov ni ada senarai tajuk

kesemua komik yang lov dah baca dlm simpanan lov..


tapi sbb lov dpt komen yang minta lov sertakan sekali review psl komik

yang lov ada tu berserta gambar nya sekali..

so mudah untuk pembaca tu nilai sebelum diorang beli,


walopn lov bgtau setiap org yg baca komik ni tdiri dari pelbagai 

sudut pndgn diorg sndiri..belum tentu lagi lov kata best bermakna 

komik tu best...


tu yang ada pembaca komik mrh kt lov, dia baca komik tu xbest rupanya..

dia xsuka genre cinta2 komedi cmtu...haaa tu la lov kata

nk buat review ni adalah berdasarkan apa yg lov baca..

korang bca mungkin perasaannya lain pulak..

tapi xkesah lah..lov buat jugak..



so ni lah dia...Melodi Kucing Hitam yg ber genre Komik Seram          



Mula-mula sekali..lov suka lukisan dlm komik ni..setiap watak

ada gaya yang tersendiri..berbeza antara satu sama lain..



dan...xdela seram pun..maybe xrasa seram coz lov dah 35...lol

bg lov ia lebih kepada romantik ala2 movie twilight gitu..seram ke?

:P


pic girl kt muka depan tu adalah watak utama

dia adalah seekor kucing sebenarnya..kucing hitam

milik seorang ahli sihir..bila ahli sihir tu mati...


kucing hitam tu hidup sendiri di dunia manusia..

dia bergantung hidup pada org yang sygkan dia..muncullah watak hero plak

tapi sapa pulak hero tu?


then korang kne la teka apa jd lps tu..lol 
       


dalam komik ni ada 5 tajuk termasuk tajuk utama tu..

cinta ala2 sweet seram gitu..kononlah..

 gambar hitam putih ok..



time lov beli harganya RM7.50 di MPH



kalau korang tanya berapa kali lov baca komik ni jwpn yg jujur

adalah sekali je..


yup lov kalo rasa buku tu best lov akn bca berkali2..


so antara 1 to 10 lov bg komik ni 3 je..


papai~~



    

Selasa, 9 Februari 2016

(SERAM) Komik Tercipta Kejora - Julietta Suzuki




Assalammualaikum, 

haloooo kali ni kita review pasal komik ni plak..

tengok muka depan je dah macam kartun..

ye ye lov tahu la komik ni pun katon..tapi komik dengan katon lain ok..

ada beza dkt ctu.. :P
 


katun or watak dalam ni lebih kurang macam katun orang putih..

beza ok katun jepun dgn katun orang putih..

apa ye lov nak cakap...erm lov terus terang jela ye..

katon orang putih nmpk boring sket...beza ngn katun anime..

so tak berapa nk feel bila mbaca tu.. -.-''

maaf ye ini pendapat lov sahaja..




kisah dalam ni konon2 mereka dalam dunia kegelapan..

ada kerajaan pontianak la..org2 kg la dan mcm lg..

 seorang gadis menjadi mangsa korban kg nya


di campak kedalam hutan..akhirnya dia ditemui oleh pontianak..

bermulalah kisah mereka berdua.. :P

ala2 twilight gitu...


so macamana boleh ke dia teruskan hidup di kalangan pontianak...

siapa kah gadis itu yang sebenarnya..pontianak tu akan bunuh dia ke tidak
 
hahahaha korang kena la beli dan baca sediri :P



papai~~



notakaki : aku xphm mcmn dia boleh letak komik ni jd komik seram..ermmph
 

(SERAM) Roh Mata Satu (2) - Kohaku Naoto




Assalammualaikum darling2 semua..

Meh lov sambung balik review pasal sambungan komik 

Roh Mata Satu (bhgn 2 - TAMAT)


haa buku ni ada 2 buah je ya.. 1 & 2



Komik ke 2 ni macam pertama juga.

kisah seorang pelajar perempuan yang mati tidak tenang

dikatakan rohnya ada di sebuah kuil Shinto


dalam komik ke 2 ni, korang akan tahu kenapa dan macamana budak 

tu mati, sedih jugak kisah dia..pasal tu dia mati tidak tenang..huhu

 
slps dia mati siapa2 yang terjumpa dengannya @ saje2 dtg utk berjumpa dgnnya

akan dikabulkan segala permintaannya..

 




Meskipun dia dah mati, dia tetap menunggu ayahnya datang menjemput dia

kesian betul, kisah ni penamat segalanya.


budak yang mati tu or hantu tu takdelah menakutkan pun

wataknya dilukis seperti seorang pelajar perempuan beruniform sekolah

msebelah mata dan kepalanya di balut dengan kain putih..macam orang cedera

dan ada darah mengalir di mata tu..


lain-lain normal je..

apa-apa pun watak-watak dalam komik ni dilukis dengan menarik

dan mudah untuk fahami setiap watak serta jalan cerita.


ok la itu saje..papai..
 

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang